PUTR

PREDJEDI

 
  • Vitello Tonnato

    • 7,5

    goveji jezik, tuna, kapre, čemaž, jagode, mlada špinača

  • Tatarski biftek iz mladega goveda

    • 9

    kaviar, lardo, svež rumenjak, maline, olje mlade pečne čebule, čips čemaža  

  • Tuna sashimi

    • 8

    rdeča pesa, sezam, nori alge, rabarbara, soja   

  • Surov škamp, kapesanta, maslo zelenega čaja

    • 8
  • Topinamburjeva juha

    • 6

    kapesanta, grah, pesa, olje drobnjaka 

  • Putr deska

    • 9

    izbor sirov in suhih mesnin

  • Putr izbor sirov

    • 9

A LA CARTE

 
  • JUHE

  • Goveja juha

    • 3.5
  • Dnevna Juha

    • 3.5
  • PUTR SELECTION

    meso na žaru (200 g), ocvrti sladki krompir, solata berivka z jogurtovim prelivom, 

  • Biftek

    • 26
  • GLAVNE MESNE JEDI

  • Odojkova kračka

    • 19

    tris kolerabe, pujskova omaka z gorčičnimi semeni in peteršiljem  

  • Svinjska podtrebušina Krškopoljca

    • 18

    žajbljev štrukelj, demi glace omaka, drobtine koromača, pire 

  • Srnin hrbet

    • 27

    pomladna polenta s čemažem in mascarpone, stročji fižol, pečen por, višnjeva redkucija  

  • Telečja lička

    • 20

    gratinirane gomoljnice, ocvrto korenje, omaka suhega paradižnika 

  • Račja prsa

    • 23

    pire sladkega krompirja, kruhov narastek, teranova redukcija 

  • Jagenjčkov rump

    • 24

    pire jajčevca, pečen sladek krompir, ocvrt ohrovt, kozji sir, timijanova omaka 

  • GLAVNE RIBJE JEDI

  • Lička morske žabe

    • 22

    ričota s šparglji, grahom in meto, ribja maslena omaka 

  • Losos

    • 19

    s skorjico pistacije in pinjolami, ribja maslena omaka, kaviar postrvi, pečeni zucchini z makom 

  • File brancina

    • 24

    krompir, grah, stročji fižol, šampinjoni, omaka škampov 

  • Hobotnica in škampi

    • 25

    pire zelene, šparglji, omaka buzare, ocvrta čebula 

  • SOLATE

  • Solata s piščancem

    • 10

    (avokado, ocvrta čičerika, krutoni, zelena solata, radič, berivka, majoneza, olivno olje, kis)

  • Putr Cezar solata

    • 12

    Hišna cezar solata s piščancem v parmezanovi skorjici, drobtine slanine, kokice ajdove kaše, pečeno jajce, pečen češnjev paradižnik                               

  • Solata z gamberi

    • 14

    rukolo, avokadom, česnovim prelivom in paradižnikom 

  • PAŠTE

  • Fuži z gamberi in rozbifom

    • 18

    šparglji, baziliko, maslo suhega paradižnika, slanina 

  • Rižota s čemažem, škampi, panceto

    • 17

    mascarpone, drobtine pečene zelene, kaviar 

  • Domači njoki s kremno PUTR omako s piščancem in panceto

    • 14
  • Ravioli z govejim carpacciom

    • 17

    brown butter smetana, ocvrt žajbelj, hruškova krema, pinjole 

  • Rezanci s čemaževim pestom

    • 15

    pečen pršut, staran sir, rumenjak 

  • SLADICE

  • Čokoladni sufle

    • 6
  • Hišna Putr sladica

    • 6,5